מדריך המחלות הארגוניות: פרק 205 בפודקאסט "חיות כיס"

מדריך המחלות הארגוניות: פרק 205 בפודקאסט "חיות כיס"

הלו אתם, באמת המון זמן שלא התראינו, לא זוכרת אם עוד מהגל השני השלישי, ואולי עכשיו אנחנו בפתחו של הגל הרביעי? אני באמת מקווה שלא. כך או כך, החיים – סוג של – חזרו למסלולם, הפקקים חזרו ביתר שאת ואיתם ההזדמנות לשמוע פודקאסטים. והפעם: מדריך המחלות הארגוניות, פרק 205 בפודקאסט המצוין "חיות כיס".

צליל אברהם, עיתונאית ממייסדות ומגישות "חיות כיס" (רק הפודקאסט המואזן בישראל!) הביטה מתוסכלת על הבעיות שחוזרות במקום העבודה שלה, וביקשה לתת בהן סימנים. אז היא ביקשה את עזרת חברי קבוצת הפייסבוק המעורבת של "חיות כיס", וגילתה – מה אתם יודעים – שגם מקומות העבודה שלהם סובלים מאותם תחלואים. יחד ישבנו עם כל העדויות ונתנו בהם סימנים, אנמנזות ופרוגנוזות. לקחנו את המרכזיים שבתחלואים, נתנו להם שם, תיארנו אותם, הצעתי הסברים וקצת פתרונות ולפעמים נאנחנו בשותף.

 

 

צליל לא הסתפקה בעדויות העובדים הסובלים ובפתרונות היועצת הארגונית, אלא הזריקה פנימה גם מניסיונה של מנהלת מעולה. קרינה שטוטלנד, עורכת "לאשה", היא מנהלת שכל העובדים מהללים ומקלסים, ולא רק הם. זמן קצר לאחר פרסום הפרק זכתה שטוטלנד בפרס סוקולוב לעיתונות, לראשונה בעיתונות העברית לעורכת מגזין נשים, על שהפכה את מגזין "לאשה" לכלי תקשורת רב השפעה על מעמד הנשים וההזדמנויות הפתוחות בפניהן. את המהפכה הזאת קרינה עשתה באמצעות חזון, מן הסתם, אומץ והתמדה (מנהיגות, נו), וגם בעזרת ניהול טוב.

עם הניסיון הרע של המאזינים, הניסיון המצוין של קרינה, השיחות של צליל ושלי, התקבל מותק של פרק, שמייצר הנהוני הזדהות וגם כמה פתרונות ניהוליים לבעיות הקשות והעתיקות של העולם הארגוני. פעם צליל קראה לי "רופאת הארגונים האהובה עלינו" ובפעם אחרת האשימה אותי בהאשמת הקורבן. בקיצור, צחקנו, בכינו, שתינו יחד כמה דברים טובים, היה כיף. מוזמנות ומוזמנים.

אפשר לשמוע אותו פה, או, כמו שאומרים שם, שם: בכל יישומוני ההסכתים החביבים עליכם.

השארת תגובה